Монтажни схеми

Монтажни схеми

Как се прави звездно небе от фиброоптика или фиброоптични влакна и Led генератор

За целта са ви необходими – Led Генератор и Фиброоптика, която свети челно или просто казано свети в само в краищата на влакното.

Челно светещата фиброоптиката, която се използва за направа на звездно небе, провежда светлина от единия до другия си край на влакното. Фиброоптичните влакна са с различен диаметър , т.е светещата точка в края на фиброоптичното влакно ще има определен диаметър на светеща точка в зависимост от избора на размера на диаметъра.

Използваните размери като диаметър  са:  0,75мм, 1,00м, 1,5мм, 2,00мм, 2,5мм 3,00мм.
Фиброоптичните влакна се режат на метър  според квадратурата и желанието на клиента, затова в онлайн магазина може да изберете различен размер с различен метраж, който се изрязва за конкретния случай. Има вариант да изберете и цяла ролка ако това е необходимо.

Генераторите могат да бъдат с различна мощност 5W, 7W, 16W , 36W и други в зависимост от дължината на  използваното фиброоптично влакно и целта за която се използват.
Всеки тип  генератор има различен диаметър на светещия отвор, основно това са 14мм и 20мм но има и 40мм.
Този отвор има възможност да побере определено количество фиброоптични влакна в зависимост от използваният размер на самата фиброоптика. Към всеки Led генератор има описание за възможен брой  монатаж на влакна според размера на отвора му.

Всяко влакно представлява отделна светеща точка на тавана след монтирането им.
Фиброоптичните влакна след оразмеряване като брой се обединяват в сноп , който в единия си край се монтира към светещият отвор на фиброоптичния генератор, другия край се извежда като единични точки през монтажната основа – тавана ( гипсокартон, ламперия, керамика, дърво и всяка друга повърхност която може да понесе дупчене), които всъщност  след фиксиране и изрязване остава да свети като светещи точки на вашият таван и взависимост от броя им и тяхното разположение ще постигнете различна версия на вашето звездно небе.

Сам по себе си Led генератора не може да проектира или прожектира звездни форми или фигури на вашият таван, той е само източник на светлината, която може да бъде RGB или бяла за използваната фиброоптика. Затова е описан като Led генератор за Фиброоптика.
Самата фиброоптика също не може да свети без източник на светлина, в този случай – Led генератор.
В много от случаите за по-лесен и бърз монтаж се използват Фиброоптичните комплекти за звездно небе 5W, 16W, защото са оразмерени фабрично и фиксирането на снопа към отвора на генератора е много лесно. При този вариант остава да монтирате само фиброоптиката на тавана и е значително по-лесно.
В секция монтажни схеми са поместени схеми за монтиране на влакна към генератор и как се изрязват преди фиксирането им към самата глава .

СХЕМИ ЗА МОНТАЖ НА ФИБРООПТИЧНИ ВЛАКНА

Как се монтират фиброоптични влакна към глава на led генератор

Начин на изрязване на фиброоптичен сноп  след монтирането и в главата на генератора

 СХЕМА НА МОНТАЖ НА ЗВЕЗДНО НЕБЕ ОТ ФИБРООПТИКА

Language »